Bu Blogda Ara

5 Kasım 2016 Cumartesi

M.Micallef - Avant Garde




Marka:  M.Micallef - Avant Garde(Erkek)

Ana nota: Narenciye, greyfurt , bergamut, pipo tütünü ,kakao ,amber, deri ve aromatik tonka fasulyesi

Yaş aralığı: 18 Yaş Üzeri

Renk:Koyu Kahverengi

Kalıcılık(1-10):8

Tahmini Fiyat: ? Tl



Deneyim:  


Bugin yine niş parfümlerden Avant Garde ile beraberim. Sektör dışında Birçok markanın tercih ettiği ve özellikle Mercedes'te karşımıza çıkan avantgarde'ın kelime anlamı yenilikçi demek aslında. M. Micallef'in parfüm dünyasına kazandırdığı ve yenilikçi olarak nitelendirdiği Avantgarde bakalım nasıl bir parfüm?

Aslında parfümleri yorumlarken 2-3 ay sabretmek çok daha iyi sonuçlar doğuruyor. Bu süreçte parfüm oturuyor, burun notalara alışıyor, parfümün en dip esanslarını ayırdedebilecek hale geliyor ancak ben avantgarde için fazla bekleyemedim.

Aslında tekdüze sıradan bir parfüm değil avant garde ve nota geçişleri fazlasıyla olan bir esans. İlk yorumumda; koklamalıktan çok yemelik bir parfüm diye bahsetmiştim. Bu fikrim hala geçerli. Bunda kakao ve pipo tütünü etkisi fazla ama bu parfüm aynı zamanda bir turunç parfümü. Narenciye, greyfurt ve bergamut. Ancak bu 3 bileşim genelde parfümleri kesiknleştirip, farkedilirliklerini arttırırken; bizim parfümümüzde pipo tütünü ve kako parfümü yumuşatarak o çok aranan pudramsı yumuşaklığa büründürüyor. Tütsü ise parfümün kokusunu direk değil, bir perdenin arkasından alıyormuş hissi yaratıyor. Kalıcılığı sağlayan yine amber, deri ve aromatik tonka fasulyesi.

Avantgarde neyi hatırlatıyor bana; bir özel bahçe yapılmış kısa boylu ağaçları olan ve içinde kakao aromalı pipo dumanı kokuyor. O tütsülü bahçede direk hiçbir meyce kokusu almıyorsunuz ama elinizi ağaçların meyvesine sürdüğünüze elinize hafif meyve kokusu bulaşıyor. işte bu parfümün bana hissettirdiği mutlu bir bahçe gezintisi.

PArfüm her ne kadar tütsümsü de olsa açık bir parfüm ve bu açıdan bence rakiplerinden farklılaşıyor. Nota geçişlerinin genelde herkesin sevebileceği eş uyumlu aromlara arasında olması genel beğeniyi arttıracaktır. PArfümün rengi koyu kahverengi. 18 yaş üstü herkes kullanabilir. Sportif kıyafetlere daha uygun ama ayda bir kullanılacaksa takım elbise de değişiklik olsun diye kullanılır. Parfüm kış günlerne göre biraz hafif. YAz günleri için ise aromatik. Kesin olarak mevsim ayrımı yapmamak daha doğru. YAzın daha az miktarda, kışın dozajı arttırarak kullanmata sorun yok gözüküyor. Kalıcılık henüz tam karar veremedim, içerikler dolayısı ile gün içersinde tazelense yerinde olur. Puanlama yapacaksak 10 üzerinden 8 diyelim.

Eser'in parfümü yorumlaması ise harika olmuş. Herşey tam dozajında bu parfümümüzde. Burnu yormuyor, keşke daha baskın olsaydı dedirtmiyor, genelde niş denildiğinde çok baskın, beyin algılarını karıştıran parfümler yerine bu derece yumuşak bir parfüm seçimi ile Eser'in doğru karar alıp almadığını önümüzdeki günlerde parümün taleplerinden anlayacağız.Mükemmel mi değil, imza parfümü mü belki ama Birden fazla parfüm kullananların farklı olabilmek için denemesi gereken hatta elinin altında olması faydalı olabilecek bir parfüm. 

= eiskent = 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder