Bu Blogda Ara

5 Kasım 2016 Cumartesi

Hugo Boss - Velvet Amber







Marka:  Hugo Boss - Velvet Amber(Erkek)

Ana nota: Çam Ağacı,Vanilya

Yaş aralığı: 16 Yaş Üzeri

Renk:Koyu Sarı

Kalıcılık(1-10):9

Tahmini Fiyat: Decant 5ml 53 Tl


Deneyim:  


Bugün Hugo Boss Velvet ile beraberim. Eser'in son yeni niş akımının arasından sıyrılan yeni sayılabilecek modern bir koku Boss velvet amber. Marka niş değil ama kokunun kalitesi ve fiyatı niş grubunda.

İsimden zaten içerik anlaşılıyor ama bu parfüm tabiri caizse az notada çok iş çıkarmış. Amber, vanilya ve reçine ile tamamen doğal, dışarıya ben buradayım diye bağırmayan ama amberin arasından sıyrılan vanilya özütü ile kullanıcısına mutlu mutlu sırıtan bir parfüm.

Parfümü tanımlamak gerekirse; küçük bir çam ağacı dalına temsas etmiş vanilya özütünü cebinizde taşıyorsunuz. Elinize cebnize attıkça burnunuza koku geliyor. Erkeksi, havalı ve daha güzeli tüm çakraları açacak kadar doğal, sade bir esans.

Doğallıkta adı ön sıralarda yer alan Creed böyle bir parfüm yapsa şaşırmazsınız. Ya da markasını bilmeden denetilse ve tahmin yapmanız istense Hugo Boss seçenekler arasında son sırada gelir ama yapmışlar ve kaliteyi ortaya koymuşlar. Zaten yurtdışı fiyatlarına bakınca creed ya da tomford'dan ya da Amouage gibi markalardan çok geri kalır yanı yok. 50ml 140 pound. Türkyede gitti gidiyorda decantını bulabildim fiyat olarak o da 5ml 53tl.

Parfümün az notası olduğundan açılış, kapanış 3 ana etkinin dönüşümlü olarak hissedilmesi diyebiliriz. Ancak PArfüm 1 saat sonra tabiri caizsse üzerinize oturuyor. Parfümü sıkarken ilginç şekilde sanki son derece hafif ve fısfıslar ard arda sıralanıyor kokmayacak diye. Sonasında 1 saat de aynı şekilde derin nefesler çekerek hani güzeldi bu parfüm bizi mi kandırmışlar diye düşünebilirsiniz parfümün bir türlü kokmadığını düşünerek. Ancak 1 saat sonrasında vanilyanın ambere sarılıp, reçineye bulanarak sizinle bütünleşmesi aklınızdaki bütün soruları yok edip, ne zaman bu koku hafifler duygularını hissettirecek.

PArfümü kimler kullanır, bence bu parfümün kitlesi çok geniş. 16 yaş ve üstü herkes kullanabilir. Parfümün yoğun kullanılması rahatsızlık vermediğinden, ya da az kullanılması etkisini hafifletmediğinden spor kıyafete daha az miktar, takım elbise de bir miktar daha fazla skalasıyla her ortamda rahat rahat kullanılır. PArfüm rengi bence koyu sarı. Mevsimsel olarak yine dozajlamayı iyi ayarlayarak yazdan kışa bir periyodu olabilir.

Saygılarımla. 
=eiskent=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder