Bu Blogda Ara

12 Haziran 2017 Pazartesi

Acqua di Parma - Fico di Amalfi (Unisex)




Marka: Acqua di Parma - Fico di Amalfi (Unisex)
Ana nota: İncir - İncir Ağacı - Greyfurt 

 Yaş aralığı: 35 Yaş altı 

 Renk: Beyaz 

 İçerik ve Koku Kalitesi: 10/10
 Kalıcılık: 6/10 

 Farkedilirlik : 5/10 


Fragrantica Puanı : 5 Üzerinden 4.30

 Tahmini Fiyat: 360-450 TL(150ml) 


DENEYİM


İtalyanın niş parfümcüsü Acqua di Parma, Akdenizliliğin getirdiği heyecanla Blu Mediterraneo serisini ortaya çıkarmış. Serinin her parfümüne İtalya’nın bir sahilinin ismini vermiş. 

Fico di Amalfi, Blu Mediterraneo serisinin en popüler parfümü, Genel olarak çok pürüzsüz, kaliteli, yapay olmayan çok gerçekçi bir kokusu var. 



Parfüm ilk sıkıldığında greyfurt, limon ve bergamot kokuları baskın ve buruk bi şekilde çıkıyor, bi süre sonra buna yeşil incir ekleniyor ama incir kokusu çok gerçekçi ve kaliteli yani hiçbir yapaylık yok bu konuda en iyi incir temalı parfümlerden diyebilirim sonlara doğru yumuşak gelen sedir ağacı kokusu biraz daha tatlımsı yapıyor kokuyu. Orta notalardan sonra ortaya çıkan incir, oldukça yeşil kullanılmış. Neredeyse yeşil ve yaprağımsı ama çok gerçekçi. 



Yaz mevsimine çok uygun bi parfüm hiç sıkmayacak her ortamda rahatça kullanabileceğiniz bi koku hiçbir şekilde rahatsızlık vermeyecek kadar pürüzsüz, zarif , basit ve çok hoş bir parfüm. Ama Fico di Amalfi, çok ferah ve serin yapıda değil. Daha olgun, buruk ve hüzünlü sanki. Çok canlı, pozitif, neşe dolu kokmuyor. 



Ama hakkını yememek lazım niş bir parfüm olmasına karşın fiyatı gayet ve ucuz uygun ve rakiplerine göre en iyi incir temalı parfüm. İncir kokusu sevenler bunu mutlaka listelerine eklemeliler. 



Parfüm Unisex kullanımına çok uygun hem kadınlar hem erkekler rahatlıkla kullanabilir. 


== FragranceLover==

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder