Bu Blogda Ara

6 Kasım 2016 Pazar

Alfred Dunhill - Desire Blue

Marka:  Alfred Dunhill - Desire Blue(Erkek)

Ana nota: Misket limonu,Turunçgil,Tonka,Amber
Yaş aralığı: 17 Yaş Üzeri

Renk: Beyaz
Kalıcılık(1-10):10

Tahmini Fiyat: Amazon.com 100ml $26.49

Deneyim:
Bugün bahane ile Dunhill ile beraberim:) Daha önce listedek 2 lime(misket limon/yeşil limon) kokusuna göre çok daha farkedilir, çok daha açık ve çok daha güzel dengelenen bir limondan, turunca geçen oradan da çiçeklerle dengelen ama çiçek kokmayan, tonka ve amber gibi güçlü notalarla kalıcılığı ve farkedilirliği artan bir parfüm. Ben vanilya da hissediyorum ancak ilginçtir ki içeriğinde yazmıyor.

Bu arada bu parfüm pahalı, çok daha fazla reklamı yapılan parfümler arasında yer almadığı için gizli kalmış bir kahraman gibi. İnternette llk yorumları okuduğumda bu kadar beğeni alan bir parfümün adını nasıl duymamışız diye düşündüm ancak gelince gördüm ki yazılanların eksiği var fazlası yok.

İlk sıktığım anda tomford azzure ve creed viw'deki lime kokusu çok benziyor. İki niş parfümde bu kadar vurgulanan lime'ı kullanan desire blue bunların taklidi mi derken; gördüm ki; 30 dakika içinde desire iki niş parfümü geride bırakacak şekilde farkli ve çok iyi eşleşmiş notaları ile halef değil, selef olmaya daha yakın. Azzure lime kokusunu hiç bırakmadığı için keskinken, creed ise lime'ı çok erken terkettiği için yumuşak kalıyordu. Desire ise lime'ı hem terketmiyor hem de terkediyor. Açılışta çok kısa süre ilk burna çarpan lime sonrasında ara ara burnu ziyaret ediyor ama muhakkak diğer notalar eşliğinde.

İçinde limon olan parfümlere genelde yakıştırılan kolonya damgasına izin vermeyecek kadar ustaca kullanmışlar desire'de limonu, o yüzden bu tarz yorumları pek göremeyeceğiz:)

Her yaşa hitap eden, kıyafet seçmeyen, her durumda kullanılacak, genel beğeniye açık bir parfüm. İlk deneme kullanımında tende kalıcılığı oldukça yüksekti. Kıyafet üstünde bakalım nasıl olacak ama izlenim olarak yaklaşık 1.5 saattir en üst noktada esans.


Saygılarımla.

=eiskent=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder