Bu Blogda Ara

6 Kasım 2016 Pazar

Christian Dior - Sauvage









Marka:  Christian Dior - Sauvage (Erkek)

Ana nota: Limon,Bergamot

Yaş aralığı: 25 Yaş Üzeri

Renk: ?
 
Kalıcılık(1-10): 10

Fragrantica adresi:  http://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Sauvage-31861.html

Tahmini Fiyat: 340-500 Tl


Deneyim: 
Son zamanlarda bahsi geçmeyen sauvage'yi biraz hatırlatalım. Bu parfüm aslında parfümseverleri ortadan ikiye bölmüş durumda. Bir kısım dior'un şanına yakışmayan bir piyasa kokusu olduğunu, bir kısım ise günlük kullanıma uygun; one million çağına yakışır bir parfüm olduğu görüşünü savunuyor. Kokularda kültlere ya da niş kokulara alışanlar için bu tarz parfümler için verilen tepkiler genelde aynı olduğu için eleştirel bakış açılarını bir yana bırakıp sunumda olan parfümü değerlendirdiğimizde;

Eser'in son derece başarılı parfümlerinden diyebilirim. Başarıdan kastım, temiz ve net bir esans olması. Limon ve bargamot ile freş, iç açıcı ve hoş bir esans. Kolonya tarzı ferahlatıcı ama parfüm gibi kalıcı ya da kolonyaya göre çok daha notalı diyebilirim. Aslında parfümün orjinalinde sentetiklik var diyenlerin amboraxian'a dem vurup, biber notasına takıldıkları parfümün doldurma esanslarda oldukça başvurulan sentetik esanslarla kıyaslandığında masum durumda olduğunu söyleyebiliriz. Bir de Eser'in parfümlerinde en hoşumuza giden taraf sentetiklikten uzak olması bu parfüme bir şans verilmesi için yeterli bir sebep bence.

Son olarak parfümün tasarımcısı Dior Homme İntens'i ortaya çıkaran kişiymiş. Ben bu konuda Otorite değilim ancak Homme İntense'i yapan kişi ne kadar kötü bir parfüm üretir ki diyebileceğinizi düşünerek bu ayrıntıyı da not ettim.

Saygılarımla. 
 
  ==eiskent==

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder