Bu Blogda Ara

6 Kasım 2016 Pazar

Paco Rabanne - iNViCTUS Avrupa

Marka:  Paco Rabanne - iNViCTUS Avrupa (Erkek)

Ana nota: Geyfurt,Portakal,Mandalin,Deniz

Yaş aralığı: 17 Yaş Üzeri

Renk: Beyaz
Kalıcılık(1-10):10

Tahmini Fiyat: 150-200 Tl


Deneyim:

Bugün Eser'in bir klasiği ama farklı yorumu olan İnvictus2 ile beraberim. Şimdi bu parfümün yorumu bu kadar yeni varken zamanı mıydı diyebilirsiniz. Mevsimsel olarak tam ideal ve bu aralar yenilerden listenin demirbaşlarına pek sıra gelmediği için zamanlamayı bugüne aldım:)

Bildiğini üzere Eser'de 2 adet invictus var. 2. versiyon Avrupa olan daha sonra listeye girdi ve temel farklılık şekerinin biraz daha azaltılmış olması. İnvictus Paco Robanne kokularının bir çeşidi. PR'nin orjinalini kullananlar bilirler ki bu marka son derece kalıcı ve güçlü esanslara sahiptir. En bilindik esansı one million. Black xs ve invictus'da çeşitleri arasında. Firmanın esansları genelde şekerli tabir edebileceğimiz türden ve invictus'da bu kategorinin hakkını veriyor.

Gelelim invictus'a. Bu parfümde güzel detaylar var ve bu hem kullanıcıyı hem de kullananın çevresindeki kitleyi memnun ediyor. Genelde şekerli kokular çevreye yayılabilen ve kendini hissettiren esanslar olduğundan merak uyandırırlar. İnvictus sekerle beraber ferahlık duygusunu deniz aroması olarak vermeye çalışmış ve bu yüzden aslında biraz sentetik bir parfüm. Ana tema greyfurt ve destekleyicisi portakal ve mandalin. Deniz kenarındasınız. Portakal soyuyorsunuz ama kabunu sıktığında deliklerinden çıkan sıvının deniz kokusu ile bütünleştiğini, buna da greyfurtun güçlü bir şekilde eşlik ettiğini düşünün. Sonrasında Yasemin ve defnenin verdiği çiçeksi aromalar. Pacüli ve amber ikilisi parfümü tabiri yerinde ise tene yapıştırıyor.

Şimdi diyeceksiniz ki hiç mi portakallı, paculili parfüm görmedik de invictus baştacı oldu. İnvictus bu anlamda tarifsiz bir parfüm değil haklısınız. Ancak barındırdığı notaları ilk hisseden burun olması gerekirken, beyne direk ulaşıp bu parfüm kesin alınmalı hissi uyandıran, sürprizi olmayan, kapalıdan açığa, açıktan kapalıya geçerken insani kaşif yapmayan sevdiysen paketle al git diyen bir koku. Diğer pako robanne kokuları gibi, içindeki ana temaları direk hissettiren bir parfüm.

Nerede kullanılır? Heryerde. Yaş grubu var mı? Yok. Ten uyumu; kalıcılık anlamında ve bu tip şekerli kokuların gün sonuna doğru terle karışıp ekşime riskine karşılık az terleyen kimseler, klimalı ortamda çalışanlarda daha iyi etki verecektir. Mevsim; bahar ve kış ayları. Yazın serin akşamlar olabilir. Renk, beyaz. Kalıcılık 10 üstünden 10.

Saygılarımla.

=eiskent=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder