Bu Blogda Ara

23 Kasım 2016 Çarşamba

Amouage Epic Man (Erkek)






Marka: Amouage Epic Man
Ana nota: Biber - Safran
Yaş aralığı: 30 ve üstü
Renk: Yeşil
Kalıcılık(1-10): 8
Farkedilirlik : 9
Fragrantica adresi: http://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/Fierce-3508.html
Tahmini Fiyat: 900-1100TL
Blog :

Deneyim: Bugün Amouage Epic ile beraberim. Birkaç gün aradan sonra nişlere geri dönüş yapıyoruz. Aslında birçok kişi için başyapıt ürünlerden bir olan Epic'i detaylı incelemeye başlıyoruz. Şimdiden söyleyeyim aklınız çok karışacak:)

İçerik: Ben yazarken yorulacağım siz okurken ve muhtemelen çoğun notanın parfüme ne etkisi yaptığını bilmediğimiz yabancı notalardan bahsedeceğiz. O notalardan biri eksik olsaydı ne olurdu bilemeyeceğiz belki ama Epic'İ tasarlayanlar belli ki birşeyleri çok doğru yapıp şekeri olmayan bazıları için çok sıradan gelebilecek ama bir erkeğe yakışabilecek çok güzel esansa imza atmışlar. Parümün temel notaları son zamanlarda incelediğimiz parfümlerde en kalabalığı; Kırmızı biber, kakule, safran, nutmeg denilen küçük indistan cevizi, kimyon, mersin, Akgünlük(olibanium) ve bilen varsa söylesin mace notası. Eşlikçiler temele göre oldukça az; sardunya ve mür. Kalıcılar yine oldukça kalabalık; Agarwood denilen oldukça değerli bir ağaç ve küfü, paculi, tütsü, deri, sandal, tesbih ağacı, sedir, musk ve casteroum denilen beaver hayvanının yani kunduz da diyebiliriz salgı bezinden çıkan madde. Gıda da kullanılıyormuş bu madde. Bugüne kadar belki görmediğimiz, çoğunu koklamadığımız nota bileşenleri ile oluşan bir parfüm epic.

Ne Hissettiriyor? PArfm bir ortam kokusu. Yukardaki onca notayı koklayınca ne hissediyorsun sorusunun karşılığı; ıslak ve nemli ortamda kapalı bulutların da etkiisyle hissettiğim ferah bir çam kokusu ve altında gizli toprak temalı hiç bir aromatik etki bırakmayan farklı esanslar. Kimyon belki burada yazmasa tanımlayamam ama okuyunca evet kimyon var sahi diyebilirsiniz ama o baskın baharat kokusu şeklinde değil, derinlerde. Dediğim gibi hiç şeker yok bana göre ama kinski'ye göre daha açık ve tatlımsı etkisi var. Kırmızı biber bazen burun çeperine dokunuyor ama etkisi dokunup hemen çekilme noktaasında. Parfümü yumuşatan paçıli ve belki nutmeg denilen hindistan cevizi ama bu parfümün esansının benzersiz olmasına çalışılmış belli. Amouag opusV katar ailesinin parfümüydü, bunun da belki bir emir'e itafı sözkonusu olabilir ancak oryantalist bir koku değil sadece safran biraz o coğrafyayı çağrıştıyor olabilir. Odunsuluk parfümde hissediliyor ama sedir, akgünlük, tespih ağacı, agarwood(küflü ağaç diyelim) bildiğimiz kafa kıran odunsuluktan uzak alışık olmadığımız yumuşaklıkta odun tatları vermiş. İtiraf etmeliyim ki; bu parfümü burnu ile ayrıştıran bir parfümör bulduğu için benzer parfüm üreticileri oldukça şanslı. Yukardaki onlarca notayı doğru oranda tespit eden burunu öpmek lazım:)Tabi o burundan önce orjinal parfümün hazırlık aşamasında milim milim bizim adını biilmediğimiz notaları bu parfümde birleştirerek benzersizi yakalayan parfüm tasarımcılarını. Açık bir parfüm zaman zaman tütsü tadına bürünüyor ama yine de açık. Farkedilir, karşı tarafa geçişkenliği yüksek. Yanlız kullanıcının yaşam tarzına uygun olması açıısndan sportif, heyacanlı, aktif bir kişi üzerinde hissedenl

Kimler kullanır; Diesel, tommy gençliği için bu ne hiç kokmuyor türünde parfüm. 30 yaşına kadar genç kullanıcıların beenisine açık bulmuyorum. Kullanıcının yaşam tarzına uygun olması açısından sportif, heyacanlı, aktif bir kişi üzerinde hissedenler bu parfümü beğenmezken, hayatı biraz daha düşünerek yaşayan, belli bir mesleki kariyer edinmiş, daha detaylara takılan bir kişi üzerinde hissedildiğinde farklı tepkiler alacak bir parfüm. Sonbahar kış ve gece parfümü. 30 yaş üstü kişiler için spor şık giyim ve takım elbise tarzına çok uygun. Günlük kullanım için çok zorlayıcı olur. Sürekli hergün kullanıyorsa imza parfümü olarak günlük önerilebilir ancak 25 parfüm arasından günlük bunu kullanayım derseniz başka alternatifler daha olumlu tepkiler alabilir.

=eiskent=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder