Bu Blogda Ara

25 Kasım 2016 Cuma

Bvlgari Man In Black (Erkek)




Marka: Bvlgari Man In Black
Ana nota: Acı - Tütün
Yaş aralığı: 25 ve üstü
Renk: Siyah
Kalıcılık(1-10): 9
Farkedilirlik : 9
Fragrantica adresi:http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Man-In-Black-26358.html
Tahmini Fiyat: 180-250TL
Blog :http://eserkozmetik.blogspot.com.tr/search?q=epic

Deneyim: İki gündür Bvulgari Man in Black ile beraberim. Listenin en yeni parfümlerinden, Bvulgari kalitesi ile özdeşleşmiş, görece olarak uygun fiyatlı erkeksi ve son yılların modasına uygun esansımız kalitesi ile de dikkat çekiyor.

İçerik; Ana notalarımız acı biber, pipo tütünü ve rom. Eşlikçiler; deri, sümbülteber ve iris çiçeği. Kalıcılar; ağaç notaları, benzoin(bir tür reçine) ve tonka fasulyesi. Tütünle başlayan, çiçekle devam eden odunsu notalar basitçe gibi gözüküyor peki gerçek nasıl?

Ne hissettiriyor? Ortam kokusu, yemelik gibi betimlemelerden sonra bu parfüm biraz içmelik:) Güzel bir kokteyli koklar gibi etkisi var. Rom içermesi bu çağrışımı yapmasını doğal olarak sağlıyor ama acımsı notaların tatlı tütünle birleşmesi tütün yaprağı temalı parfümler gibi sert olmayan ama yumuşaklık da vaadetmeyen bir parfüm ortaya çıkarıyor. Daha önce de belirten arkadaşlarımız olmuştu ben de katılmıştırm, parfüm spicebomb tarzında. Herod'dan iki tık aşağıda ama tarz aynı. İçe dönük ama dışa saldırgan baharatlı yapısından dolayı. Siyah giyen adamlar gibi eğlenceli bir parfüm değil. Kullanan kişiyi kendine çekiyor, etrafta kokuyu alanı da. Tutunu acı ile saldırganlaştırıyor, rom ile tadımlık bir his uyandırıyor. Bu tema başlangıçtan sona kadar hakim. PArfüm değişken değil ama 15-20 dk içinde deri notası etki ediyor. sümbülteber ve iris  arada bir parfümü dalgalandıran çiçeksi ama gerilerde kalan bir katkı sunuyor. Kalıcılar parfümü odunsulaştırıken, tonka fasulyesi yağsız bir kalıcılık vaadediyor. Son zamanların moda tarzı olan parfümün farkedilirliği ve kalıcılığı üst seviyede.

Kimler kullanır? Çok yaş istemiyor gibi gözüksede 18-25 yaş aralığı için daha uygun parfümler olduğunu düşünüyorum "mib" yerine. Bu yüzden 25 yaş ve üzeri ideal olarak belirttim. ÜSt sınır koyulmayacak kadar geniş yelpazede. Bence bu parfümün en güzel yanı uygun fiyata bu kalitede bir esansı kullanabilmeyi sağlaması. Üstelik marka avantajı ile hem kokusu hem de adı ile kullananı farklılaştıracak düzeyde. Bu tarz parfümlerın yayılma esnasında en dışa verdiği etki baharatlı bir kokuyken, parfüme yaklaşanın baharattan sıyrılıp tütn ve rom ile buluşması cazibesini arttırıyor. Yani siz asansözrden indiğinizde baharatsı ve odunsu bir iz bırakıyorsunuz arkanızda ancak yanınızda olan kişi daha çok rom ve tütün hissiyatı alıyor. Çiçeklerle karıştığında vanilyayı da andıran parfümümüz bu açıdan da genel beğeniye açık. Her tarz kıyafetle daha çok gece ve kış kullanımına uygun. Yine de spora giderken, işe gelirken günlük olarak rahatça kullanılacak bir esans.

=eiskent=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder