Bu Blogda Ara

22 Kasım 2016 Salı

Fierce Abercrombie & Fitch (Erkek)




Marka: Fierce Abercrombie & Fitch

Ana nota: Turunç-Yasemin


Yaş aralığı: 18-40


Renk: Beyaz


Kalıcılık(1-10): 8


Farkedilirlik : 9


Fragrantica adresi: http://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/Fierce-3508.html


Tahmini Fiyat: 200-300TL


Blog :


Deneyim:


Bugün Fierce Abercrombie & Fitch (ABR) ile beraberim. İsim uzun olduğu için sonraki bölümlerde abr ifadesi parfümümüzü işaret edecek. Aslında daha önce bir kaç kez koklamışlığım vardı ama denemek son siparişimizde kısmet oldu ABR'yi. Özellikle saldırgan yapısı ve çevre farkedilirliği ile ön planda olan bu parfümümüzün kısa yorumlamasına başlıyoruz.

İçerik: Ana notamız limon portakal, turunç yağı, çam. Eşlikçiler; yasemin, gül, biberiye, zambak, kalıcılar; vetivier, musk, meşe yosunu ve gül ağacı. Son zamanlarda inceediğimiz belki de en notalı parfümlerden biri. girişi, gelişmesi ve sonucu bu nedenle tahmin ettiğiniz gibi renkli bir parüm.

Ne hissettiriyor? Öncelikle ABR bir ortam kokusu. Bir bahçedeki turuncundan, yaseminine, gülden biberiye otlarına kadar tüm detayların burnunuza çalındığını hissettiren bir parfüm. Kullanım esnasında da bu derece saldırgan bir parfümün yumuşaklığı da algınızı zorluyor. Saldırganlığı oluşturan unsurlar; çam, turunç yağı, biberiye ancak onları bastıran yasemin, gül, zambak gibi çiçek kokuları değişik bir tezat yaratıyor. Ben yasemini çok net algılıyorum esansta. Bana daha çok yaseminin etrafında rakseden çiçek ve turunç kokuları hissiyatı veriyor. Vetivier artık malumunuzca parfüme sabunsu hava veren kalıcımız. Musk kalıcılık için biraz daha hayvani yağ katkısı sağlıyor. Meşe yosunu bence parfümün çiçeksi kısmının tende kalmasını sağlayan floral kalıcımız. Gül ağacı notamızın özellikle brezilyadan seçilmiş olmasının da parfümörlerin gerçekten üzerine çaba sarfettikleri bir parfüm olduğunun belki de kanıtı. Kimse niye gül ağacı var ya da yok demezdi belki ama parfümörlerin ortaya farklı bir esans çıkarmak istediklerinin ispatı gibi bu detay ve birbirine zıt notalar. ABR saldırgan bir parfüm olduğu için kullanıcısı ve kaşı tarafa sürekli kendini hissettiren bir parfüm. Oldukça açık, ferah bile diyebileceğimiz ama erkeksi bir çiçek kokusu. Feminen değil.

Kimler kullanır? 18-40 yaş arası kendini genç, dinamik hisseden veya hissettirmek isteyenler için çok ideal bir parfüm. Mesela spora girmeden önce kullanıldığında iltifat alır. Gündüz, ılıman, sıcağa yakın günlerin parfümü ve gündelik olarak hemen her kıyafetle rahatça kullanılır. Bankacı mudisine, esnaf müşterisine, memur vatandaşa,öğretmen öğrenci velisine, yönetici çalışanına ne güzel parfümmüş dedirtir. Parfüm ilk sıkıştan itibaren etkisini gösterdiği için 8-10 fıs sonrası biraz rahatsızlık yaratabilir, hem sizde hem karşı tarafta. Bu parfüm kör alıma uygun ama; çiçek kokusuna hassas olan beğenmeyen için turunç ve çam da içerse biraz riskli. Koku ayırdetmem, güzel koksun, karşı taraf beğensin, farkedilsin, parfüm buradayım desin; işte aradığınız parfümlerden biri ABR.  Açıkçası ben bugüne kadar kullanmadığım için üzülsem de yeni keşfettiğim için çok mutluyum. Kalıcılık konusunda 8 verdim ama dışarda ve daha yoğun ilk defa bugün kullandım; 9'da olablir gibi.

=eiskent=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder