Bu Blogda Ara

29 Kasım 2016 Salı

Cartier Declaration (Erkek)






Marka: Cartier Declaration Erkek

Ana nota: İris

Yaş aralığı: 35 ve üstü

Renk: Beyaz

Kalıcılık(1-10): 9

Farkedilirlik : 9

Fragrantica adresi:http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/Declaration-307.html

Tahmini Fiyat: 180-250TL

Blog :


Deneyim: Bugün Cartier Declaration(DEC) ile beraberim. Listenin en ağırbaşlı parfümlerinden olan DEC markanın genelde kibar ve narinlikle ölçülen parfüm hariç diğer ürünleri ile karşılaştırıldığında DEC oldukça farklı bir imaj çiziyor ve daha hafif beklenen esans görülüyor ki, nişlerle yarışacak düzeyde.

Ne içeriyor; Cartier gibi çok farklı dallarda üretim yapan firmanın parfümünün içeriğine bakıldıında oldukça şaşırtıcı çeşitlilikte notalar barındırdığını görüyoruz. Yani markanın imza parfümü olması için çalışılmış bir esansın içeriğini aktarıyorum; Ana notalarımız; Artemisa denilen papatyagil, kimyon, kişniş, bergamut ve portakal, mandalin porttakal, acı portakal. Eşlikçiler; İris, Zencefil, tarçın, biber, ardıç, yasemen, kakule. Kalıcılar; deri, amber, çay, vetivier, meşe yosunu, sedir. Muhtemelen birçok kişi bu parfümde bu kadar çok notanın nasıl barındığını merak ediyor artık, şimdi oraya geliyoruz.

Ne hissettiriyor; DEC bir ortam kokusu. Eşlikçi notaların ağırbastığı yani İris'in önderliğinde, yasemin, tarçın,ardıç hissiyatındayken turunç ana temalarını direk yansıtmayan arkasından dolanarak hissettiren bir parfüm. Kalıcıları deri ve musk parfümü birazyağlı ve vücuda sinen hale getiriyor. Vetivier klasik sabunsu etkide olmasa da parfümünün yumuşak tonlarını bu notaya borçluyuz gibi. Bazı parfümler vardır başkasının üzerinde hissettiğinizde karşı tarafın zevk ve tercihine hayran olursunuz, markayı sorup kendiniz kullandığınızda bende niye böyle kokmadı diye hayıflanırsınız. DEC böyşe bir parfüm. Yoğun iris ve floral yapısı ile çiçek bahçesi gibi kokmasa da çiçekleri hissettiren, çay, ardıç, artemisa gibi çalılık bitkilerini bünyesinde bulunduran, zencefili tarçın, kakule gibi güçlü aromatik notaları dengeli kullanıp esanslarını direk hissettirmeden yemeğe lezzet veriri gibi kullanan parfümerlerinin başarısı ile ilk kullanımda şaşırtıcı olacak, çevreden çok olumlu tepkiler alabilecek ama kendi üzerimizde iken acabaları da beraberinde getirecek bir esans. Parfüm aromatiklerin yanı sıra biber etkisi ile de kendi burnumuza bile oldukça saldırgan. Bir sürpriz daha genel de Musc revenaur'un o çok yoğun gelen ilk açılışına çok benzer bir tonda ama revenaur kadar direk etkiye sahip olmadan daha esintili olarak parfümün başından sonuna kadar  süren tonda. Esans değişken değil. Başta ne kokuyorsanız sonra da o kokacak. Yoğun ve kalıcı bir parfüm. Kendi içinde çiçek, odun nota geçişlerini sürekli tekrarlayarak monotonluğu biraz bozan ama etki ettiği saatler boyunca tekdüze  kokusu ile çerçeve dışına çıkmayan bir esans.

Kimler Kullanır; 35 ve üstü veriyorum ben bu parfüme. Gençler için biraz yorucu etkiye sahip olacaktır. Kullanım alanı dar gibi, ceket veya takım harici çok yakışacak bir parfüm değil. Ben geceye daha çok yakıştırdım ama fragrantica gündüz ve bahara daha uygun vermiş.İmza parfümü olabilecek cinsten. Fevkalade, Harikulade gibi yorumlar almayabilir belki ama ten uyumu yakalarsanız birçok kişi sizin elinizi sıktığıda eline bulaşan esansı beğenecek, ofisinize girdiğinde ortamdaki kokuyu hoş bulacak ama size özel bulup size yakıştıracak.

=eiskent=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder