Bu Blogda Ara

8 Kasım 2016 Salı

CHRISTIAN DIOR AMBRE NUIT





Marka: Christian Dior Ambre Nuit (Erkek)

Ana nota: Gül-Amber

Yaş aralığı: 35 üstü

Renk. Pembe

Kalıcılık(1-10): 9

Farkedilirlik : 8


Tahmini Fiyat: 300-380 USD

Deneyim:

Bugün Dior Ambre Nuit ile beraberim. Adından da anlaşılacağı gibi amber, renginden hissedileceği gibi Gül temalı bir parfüm. Tabiri caiz ise kısalma ismine benzer şekilde DAN diye vuran bir parfüm. Türkiye'de görebildiğimiz kadar satışı yok ama yurtdışı fiyatlarından da anlaşılacağı üzere parfümün çok özel bir kolleksiyon ürünü ve niş sınıfında bir eser, daha doğrusu şaheser.

İçeriğnde ne var? Bu parfümde alt üst nota olayı yok. Amber ile beraber, greyfurt, bergamut, biber ve gül bu kokunun tüm notaları. Parfüm nasıl açılıyorsa öyle devam ediyor. Bu bölümde çok irdeleyecek birşey yoksa. İçeriğini zaten yansıtan bir parfüm.

Ne hissettiriyor? Öncelikle DAN diğer gül temalı parfümlerden gül'ü çok orantılı daha doğru serpiştirircesine kullanması ile ayrılıyor. Bu nedenle gül kokusunu tamamlayamadan bergamuta geçiş, biberin biraz kesifliği ile amberin kalıcılığı dengeli bir şekilde parfümde kullanılmış ve tam anlamıyla bir gül kokusu diyemiyoruz bu yüzden. Koku ortam kokusu. Güllü ve bergamutlu çay içtiğinizi düşünün bunun dumanı odaya dağılıyor ama odanın da içinde çok az baharat var. Kokuyu bu şekilde basitçe tarif edebiliriz. Dışa dönük bir koku ama diğer gül kokuları gibi kolonyamsı bir dağılımı yok. Bu nedenle farkedilirlik biraz daha düşük dışardan ama kullanıcıya sürekli kendini hissettiriyor. Şahsi olarak en sevdiğim gül kokusu. Kültürümüz gül kokusuna çok aşina ama genelde kötü esanslanmış kolonyalar yüzünden gül temalı parfümler çok tercih edilmiyor ve çevrede basit gül kolonyası kullanmış imajı vermemek için bu tarz parfümler çok tercih edilmiyor. DAN içeriğindeki gül ise bergamut ve greyfurt ile turunca döndüğünden aslında gül kokusunu çok sevip "çevre baskısından" kurtulamayanlar için kaçış noktası. PArfümün kalıcılığı çok üst seviyede. PArlak bir parfüm diyebiliriz ama diğer gül kokularına göre daha kapalı. 1m mesafeye kokuyu rahat duyurursunuz. Kalıcılık 9. Aslında çok kalıcı sınıfında ama daha iyileri olduğu için 1 puan düştük. YAnlız ilk 1 saatteki hafif etkisi sonrasında yerine amberle beraber müthiş bir kalıcılığa düönüştürüyor ve gün boyu sizi sarıyor. Bu nedenle sıktığınız fıslara dikkat etmenizde yarar var. Kokmuyor diye 10-12 fıs kullanırsanız gün içersinde ne yaptım ben dedirtebilir:)

Kimler kullanır? Amber ve özellikle buna gül eşlik ediyorsa gençler için son tavsiye edileceklerden. Yazının bu bölümüne kadar okuma zahmetine katlanan genç kullanıcılardan özür diliyorum, çünki bu parfüm onlara göre değil.35 yaşlarına yatırım yapmak isterlerse kokuyu alabilirler ya da bu yaşlarında beğenip kullanabilirler ama bu haliyle kullandıklarında; çevrelerindeki genç arkadaşları hacı yağı benzetmesi ile aslında bu parfüme haksızlık ettiklerini bilmeden ve sizin ne kadar doğru seçim yaptığınızı bilmeden sizi yargılayacaklar. Oysa ki siz tutaste sayfalarını okuyarak ve detaylara haiz olarak bu parfümü seçmiştiniz ve onlar bu detayları bilmeden 300 USD'lik parfümü ısparta gül kolonyası il eeşdeğer tutabilecek kadar acımasız olabilirler. Gelelim asıl yaş çevremize. 35 ve üstü dedik. Bu parfüm arkakoltukta makamda ıturan ve kapısı açılınca inen patronun çevreye yaymak isteyeceği türden bir esans. Baba adam parfümü. Hatta babacan patron parfümü bile diyebiliriz. Gülün yumuşaklığı yüzüne yansımız kırmızı yanaklı boss'un çalışanlarını mutlu edeceği bir parfüm. Ofis ortamında ahşap kaplı odada tüm gün kullanılabilir ama finans sekörü, hizmet sektörü için günlük kullanılacak, müşteri ve çalışma arkadaşlarını odaklayacak bir parfüm değil. Patron değilseniz, eşiniz, dostunuz için akşam vakitleri ve kış aylarında kullanın. Yaz için son derece yanlış bir seçim olur.


= eiskent =

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder