Bu Blogda Ara

7 Kasım 2016 Pazartesi

NİCOS SCULPTURE HOMME






Marka: Nicos Sculpture (Erkek)

Ana nota: Bergamut, Turunç

Yaş aralığı: 18 Yaş Üzeri

Renk: Turuncu

Kalıcılık(1-10): 10


Tahmini Fiyat: 70-150TL

Deneyim:

Bugün Sculpture ile beraberim. Eser'den önce ilk tanışmamız Ankara'da küçük bir parfümeride oldu. Çok daha havalı markalara bakarken, satıcının bir futbolcunun hep bu parfümü kullandığını söyleyerek denetmesiyle tanıştım. O an için bileğime sıktığım parfümün fiyatını duyduğumda futbolcu'nun niye tercih ettiğini anlamasamda akşama kadar bileğimi koklamakla geçen test aşamalarımda fiyatının üzerinde bir parfüm olduğunu da anlamıştım.

İçerik; Aslında başlıkta kısaca turunç dedik ama mandalin, limon, portakal çiçeği ve bergamut'tan oluşan ana teması var. Bunlar kendini hep hissettiriyor zaten. Alttan ise tam bir çiçek şöleni. Yasemin, gül, zambak, sardunya. Tonka fasulyesi, benzoin(bir tür reçine), sedir ve amber bu parfüme kalıcılıkları sağlayanlar. Bu kalıcıların parfüme odunsu bir tat katmadıklarını söyleyebiliriz.

Ne hissettiriyor? Zengin bir içerik olduğunu zaten bir üst paragrafta bahsetmiştim. Bu kokuyu daha çok ortam kokusu haline getiriyor. Tam bir koklamalık parfüm. Aslında hissiyat son derece basit. Bir bahçedesiniz, yeşil ağaçların içersinde mandalinler portakallar dallarda, o ağaçlara sarılmış yasemin, sardunya gül ve zambakların da kokusu burnunuza çarpıyor. İçinize derin çektiğinizde bergamut kokusu, hafif esintilerde turunç ile karışık çiçek kokuları. Eğer turunç notalı parfümlerden hoşlanıyorsanız çok güzel bir seçim. Herkesin hayatındaki çok tanıdık ve mutluluk veren esanslardan. Açık bir esans ve çevreye dalga dalga yayılıyor. Birinin parfümünüzü hissetmesi için boynunuza sarılmasına gerek yok, sizin de bu noktaya gelene kadar çaba sarfetmenize:)2 belki de 3 metre dairesel alanda herkes bu parfümü hissedecektir. Hareketlenmenizle biraz daha uzaklara kokunuzu yayabilirsiniz. 

Nerede kullanılır? Çok sportf bir esans. Aynı zamanda kalıcı. Tarz olarak bahar ve gündüze uygun giden bir parfüm. TAkım elbise kokusu değil. Kullanılır ama değil. En üst causual limiti; beyaz polo yaka tişört diye konumlanabilir. Spor sonrası, okul zamanı, haftasonu brunch saati için uygun olur. Yaş 18-55 dedik ama 30 sonrası için biraz daha kısıtlı kullanım denebilir. Yanında daha farklı markalara eşlik için olur, gençler tek parfüm olarak uzun süre kullanabilir. İçindeki çiçeklere rağmen renk turuncu bana göre. Parfüm şişseindeki mavilik ferahlığa vurgu olabilir ama tematik olarak içerik rengi olmadığı kanısındayım.Bazen turunçlu parfüm isteyenlere refere de atlanabiliyor sculptre belki de ilk girişte beni de olumsuz etkileyen ucuz parfüm algısından dolayı ancak turunç isteyenler bu parfümü ısrarla Eser'den sipariş edin. Kalıcılık 10.

=eiskent=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder