Bu Blogda Ara

9 Kasım 2016 Çarşamba

MUSC RAVAGEUR FREDERIC MALLE (UNISEX)





Marka: Musc Ravageur Frederic Malle (Unisex)

Ana nota: Misk-Amber-Tarçın-Lavanta

Yaş aralığı: 35 üstü

Renk. Koyu Sarı

Kalıcılık(1-10): 10

Farkedilirlik : 9


Tahmini Fiyat: 600TL (50ml edp)




Deneyim:

Bugün Musc Ravageur Amber(Musc diyeceğim kısaca) ile beraberim. Açılışı ile devamı bir hayli farklı olan, orta notaları açılışta son derece güçlü hissettiren sonrasında giriş notaları ile devam eden enterasan bir parüm. Bu arada çiçeksi açılış nedeni ile sanırım Unisex sıfatı taşıyan bu parfümü ileri derecede maskülen tarzı benimseyen bayanların haricinde kullnılması zor gözüküyor.

İçerik: Kağıt üstünde ana notalar lavanta, bergamut, mandalin. Devamında tarçın ve karanfiller, kalıcılık unsurları ise sıkı dırın; sandal, tonka, vanilya, sedir, vanillia, mask, amber, guaiac odun.  Yani bu parfümün kalıcılık ve değişkenliği için en dip notalara baktığımızda parfüm kültürünü altüst eden bir dizayn görüyoruz. Birazdan bunu açıklayacağım ama bu aşamada amber, musk, tonka ve sandal'ın parfümün yayılması ve kalıcılığını nasıl bir etki yapacağını meraklılar az çok tahmin edecektir.

Ne hissettiriyor: Bugüne kadar tarifi en zor parfümlerden biri ile karşıkarşıyayız. Çünki parfüm açılıştan kapanışa farklı şekilde davrandığından ne hissettiriyor sorusunu her kullanıcı farklı yorumlar yapabilir. Mesela parfüm vanilyalı iddiasında değil ve zaten bunu dip notada kullanıyor ancak bir önceki paragrafta dediğim gibi orta notalar açılışta, açılış ortada, dip nota içinden sıyrılan vanilya ortadan kapanışa kadar sirayet ettiği için vanilyalı parfüm hissiyatı çoğunlukta. Parfüm bir ortam kokusu. açılışa göre tarif edersek; tarçını bol karanfili sıcak suya attık, lavanta ile zenginleştirdik. Sonra odaya oda parfümü olarak vanilya sıktık. Biryere de bergamut astık. Devamı bu şekilde kokuyor. Tabi parfüm tene uygulandığında amber'İn hayvansı, miskin tütsü, tonka'nın kalıcılığı, sandalın hafif kokuyu açan yapısı ile bambaşka etkiler alıyoruz. Parfümün çiçeksi dediğimiz ancak tarçın ağırlıklı yoğun açılışı Cartier declaration ile benzeşiyor. Sonra Dior Homme Intensteki ruj veya pudramsı yapı devreye giriyor ama vanilya -20'lerden +20'lere yedire yedire yavaş yavaş misk ve amber ile beraber öyle güzel çıkıyor ki; ilk 1 saat ben bu kokuyu keşke almasaydım dedirene tükürdüğünü yalatıyor dersek yalan olmaz. Bu parfümü şu ana kadar sayfamızda kullanan ben dahil tüm arkadaşlarımız çok ağır ve kullanışsız bulduğu ilk deneyimlerinden sonra parfümü içselleştirdikçe farklı olduğunu ve bekledikçe daha oturaklı olduğunu keşfettik ve olumlu notunu arttırmaya da devam ediyoruz. İçe dönük kapalı bir koku olmasına rağmen dalga dalga yayılıyor. 2m civarından koku farkedilebilir. Neşe verici bir parfüm değil ama koklamaya teşvik edici. Diğer parfümleri bastırıcı etkiye sahip. Oryantalist tarzda misk ve amberin kullanılmış olduğu kokulardan. Lavanta ve sandal pudra etkisi veriyor olabilir ancak en çok hissedilen vanilya kokuyu klasik oryantalist tarzdan ayırıyor.

Nerede kullanılır: Aslında işe giderken, spor yaparken, pazar gezmesinde kullanılacak bir parfüm olmadığını belirtelim. 35 yaş üstü niş parfüm olarak kullanım alanı kış ayları ya da serin akşamlar. Yazlık değil. Sportif kısmı belki ilk açılış ama 1 saat 15 dakika sportif tarz ama yoğun amber ağırlığı nedeniyle spora uygun değil, zaten sonrası bambaşka bir parfüm o da önüne imzalamak üzere evrak bırakılan patron kokusu. Biraz sonra yönetim kurulu toplantınız var ve yerleri halıfleks ahşap toplantı salonunda herkes imza kokunuzu bilerek odaya girecek. TArzı bu. Farkedilirlik 9 diyorum ama çok üst seviyede olarak yorumlayabilirsiniz. Kalıcılık 10 üzeri 10. Skala 10 olduğu için o şekilde. 35 hatta 40 altı için çok zorlama olur. Genel beğeniye çok açık değil. PArfümü benimseyebilmek için birçok parfüm deneyimi yaşayıp görmek lazım. 4 marka designer parfümünden sonra alıp işte aradığım koku denilecek türden değil. Deneyimli parfümseverler için ise imza parfümü olabilecek nitelikte.

Saygılarımla.

=eiskent=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder