Bu Blogda Ara

11 Kasım 2016 Cuma

HEROD PARFUMS DE MARLY (Erkek)


Marka: Herod Parfums de Marly (Erkek)

Ana nota: Tütün-Biber-Vanilya

Yaş aralığı: 35 yaş üstü

Renk. Siyah

Kalıcılık(1-10): 10

Farkedilirlik : 10


Tahmini Fiyat: 650-750TL

Blog :

Deneyim:

Bugün listenin en çok konuşulan parfümlerinden Herod ile beraberim. İlk geldiğindne bu yana çok ses getiren. Genellikle çok beğenilen ve bu yüzden oldukça övülüp tavsiye edilen, ancak niş parfüm katergorisinin cilvesi beğenmiyenleride olabilecek bir parfüm Herod'u anlatmaya başlıyoruz.

İçerik: Tarçın ve biber ile başlayan, Osmantus, Tütün yaprağı, laden reçinesi, incense(bunun tam ne ne olduğunu bulamadım ancak adına parfümler var), diplerde ise vanilya sedir, vetivier, musk, iso e super(sentetik madde), oud, mask tarzı bir çeşit yağ var adı cypriol.

Ne hissettiriyor? Muhtemelen yukardaki içerik birşeyler uyandırıyor ama parfümü beğenip kullanan ama içeriği bilmeyenler için de şaşırtıcı bazı şeyler var:) Mesela bir vişne, ya da ekşi özüt arayanlar için hayal kırıklığı. Pudramsılığı görenler için bileşenler oldukça sert. Oraya gelmeden nasıl kokuyor bakalım. Bu parfüm bir ortam kokusu değil. Kişisel bir "tütsü" kıvamında. Açılıştaki biberle kavrulmuş tütün yaprağının üstüne vanilya damlatmış ve br kere çevirip teninize sürmüşsünüz gibi. Her bölümdeki bir nota birbirine eşlik ediyor. Şöyle izah edeyim; Açılıştaki biber, ana notamız tütüne, tütün ise kalıcılığı sağlayan dip notada vanilyaya tutunmuş. Yine açılıştaki tarçın, osmanthus'a, o da vetiviere bağlanmış. Kimyasal ve yağlı maddeler kalıcılığı arttırmış, reçinenin ortada maskın sonda kullanılması ise parfümü üerinizden hiç çıkmayacakmış gibi koyulaştırıp, kalıcı hale getirmiş. İncense bitkisi sanırım tütsü havasını veren. İçe dönük bir parfüm ama öylesine şiddetli ki dışardan birinin bu parfümü hissetmemesi mümkün değil. Zaten kendiniz beğenmeseniz bile dışardan en çok övgü aldığınız parfümlerden olacak. Kesin konuşmayı sevmem ama Herod bu konuda Garantili. Kalıcılık ve farkedilirlik konusunda listedeki en üst seviye parfüm. İçindeki sentetilk iso e maddesi terre de hermeste'de kullanılmış. Bu maddenin kalıcılığı doğal içeriklere göre çok arttırdığı anlaşılıyor. PArfüm zaman zaman yemelik hale geliyor. Tobacco and Vaniline'den izler taşıyor ama ona göre çok daha renkli. Bvulgari man in black'e göz kırpıyor ama ona göre çok daha üzerinde çalışılmış ama bu çalışma öylesine detaylanmış ki karşınızdakinin aklını karıştırabilir.

Kimler Kullanır; Parfüm niş parfüm statüsünde. Çok koyu tenliler, çok terleyenler için uygun değil. Yağlı(fiziki olarak değil, hissi olarak), tütsü yapısı bazıları için çok ağır gelecek. Yine de bu pafümü çok parfüm deneyimi olmayanlar dahi içindeki tütün ve vanilyanın tanıdık efektleri yüzünden beğeniyorlar. Parfüm gurmeleri ise içindeki zenginliği keşfettikçe bir şaheserle tanışmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Kış kokusu. Triko kazak ve kaşe ceket ile mükemmel uyumlu. Kendine güvenen ve elini sıktığı kişiye bulaşan bu parfüm 3. kşilerde hipnoz etkisi yaratacaktır. PArfümün fiyatı iddialı olduğu için gelirinize göre kullanım alanını belirlemenizde fayda var. Günlük kullanılabilir tabi ancak iş arkadaşlarınızın maaşınızdan şüpheye düşmemeleri için dikkatli olmakta fayda olan bir esans.

=eiskent=

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder