Bu Blogda Ara

14 Kasım 2016 Pazartesi

STYLE IN PLAY LACOSTE (RED) ERKEK





Marka: Lacoste Red (Erkek)


Ana nota: Yeşil Elma


Yaş aralığı: 18 yaş üstü


Renk. Yeşil

Kalıcılık(1-10): 8


Farkedilirlik : 8


Fragrantica adresi: http://www.fragrantica.com/perfume/Lacoste/Style-in-Play-4192.html


Tahmini Fiyat: 150-200TL


Blog :


Deneyim:


Bugün Listenin genç parfümlerinden Lacoste Red ile beraberim. Koku hafızasının çok güçlü bir hatırlatıcı olduğundan daha önce bahsetmiş miydik bilmiyorum ancak bu parfümü kolumun kırılmasının ardındna fizik tedavi dönemlerinde kullanmam neticesinde bana acıyı çağrıştırmasına rağmen nedense yine de koklamaktan vazgeçemedim. Eskisi kadar sık kullanmıyorum belki ama yine de Lacoste'nin Red'i yıllara rağmen vazgeçilmeyecek parfümlerden biri.

İçerik: Yeşil elma, Mazı ana nota. Çam, Yasemin, sedir eşlikçiler. Paçuli, Vetivier, musk kalıcılar. PArfmün ismi her ne kadar red olsa da görüldüğü gibi yemyeşil bir esans. Yasemib ve beyaz musk olmasa nerdeyse sadece yeşil notalar tercih edilmiş diyecektik. Yine dikkat çeken vetivier'e rağmen parfüm sabunsu değil. Yani o klasik elmalı sabunlar gibi bir esans değil.

Ne hissettiriyor? Parfüm bir ortam kokusu değil, elimizde yemyeşil ekşiye yakın sert bir elma var; ısırdık ve ısırılan parçanın elma gövdesinden ayrılma anında çıkan ekşimsi kokuyu yeşil ağaç yani çam ve mazı notaları normalleştiriken pencerenin önündeki yaseminden rüzgarla gelen çok çok hafif esinti bizi başka bir yere götürüyor ve o sırada elma tekrar ekşileşiyor. Parfüm bu tonda gidiyor sürekli diyebilirim. PArfümün ilk 30 dakikası yine çok uçuk ve hafif gibi. Sonrasında kendini iyiden iyiye hissettiriyor ve şekerli parfümlerden farklı olarak doğal tonda ekşilik ile burnu rahatsız etmeden hoş bir esans yayıyor. Açık bir parfüm, dışardan farkedilirliği en yüksek kategoride değil ama bugüne kadar orjinal olarak kullandığımız birçok parfümden yüksektir. İnsanı hüzünlendiren ya da neşelendiren bir yapısı yok. Sizde eşlik eden bir parfüm. O gün neşeliyseniz parfümün cıvıl cıvıl tonu olan elma ve yasemin, hzünlüyseniz çam, sedir ve mazısını hissederek kullanabilirsiniz.

Kim Kullanır? Yaş aralığı çok geniş bir parfüm. Gündelik, her an her kıyafetle kullanılabilir. Takım elbise için dahi ideal. Yaz ve gündüze daha uygun. Niş kokulara bir mola dediğinizde, arabanın kışlıklarını taktırmak için şastikçiye giderken musc revenaurunuzu harcamayın, red'i sıkın enerjik ve zinde şekilde günü tamamlayın. Çevreden olumlu etkiler alacak bir parfüm. Tonlaması değişmediği için ilk ne hissediyorsanız, sonuna kadar aynı kokuyu alacaksınız. Bu demek oluyor ki; ilk sıktığınız anda beğendiyseniz bu parfüm sizin için ideal. Parfüm alıcılarının genelde kararsız kaldıkları parfüm için tavsiye edilecek bir kör alım adresi.

=eiskent=

1 yorum:

  1. Merhaba Eser bey

    Burda incelediğiniz parfumlerin acik olanlar mevcutmu sizde?

    YanıtlaSil