Bu Blogda Ara

1 Aralık 2016 Perşembe

LOVE BY KILLIAN DON'T BE SHY (UNISEX)




 Marka: Love By Killian Don't be shy (unisex)

Ana nota: Şeker-karamel-Floral


Yaş aralığı: 17 ve üstü


Renk: Beyaz


Kalıcılık(1-10): 10


Farkedilirlik : 10


Fragrantica adresi:http://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Love-by-Kilian-4322.html


Tahmini Fiyat: 500TL(50ml)


Blog :



Deneyim:

İki gündür Love By Killian Don't e Shy(Love)ile beraberim. Aslında iki gün kullanacağım tarzda bir parfüm olmamasına rağmen, sizlere daha iyi aktarabilmek hem de bu bahane ile fena da değilmiş hani dediğim bu şekerli parfümü ikinci günde kullanıyorum. Aslında unisex, feminen bir esasn erkekler için ama belki de bayanlar için daha maskülen olduğundan erkeklerin de beğenerek kullandığı parfümler arasına giriyor Love. Şimdi gelelim bu sihirli Killian ürünün detaylarına. Bu arada Killian ürünlerini tanımayanlar için belirteyim, back to black'de farkettiğim üzerine yapışıp çıkmama hadisesi Love'da da var. Kalıcılıktan soğutacak kadar bulaşıcı tanımı daha doğru olan bir parfüm markası Killian.

İçerik: Ana notalarımız neroli yani acı portakal yağı, bergamut, biber, kiniş. Eşlikçiler, iris, yasemin, gül, hanımeli, portakal balsam. Kalıcılar; Musk, vanilia, Kunduz yağı(kısaca böyle yazdım), karamel, şeker, laden reçinesi. Ana notalar erkeksi, eşlikçiler kadınsı, kalıcılar ortaya karışık:) İşte bu nedenle unisex ve tanımlaması zor bir parfüm ama sizin için daha da derinliklere bir paragraf sonra iniyoruz.

Ne hissettiriyor: Öncelikle parfümümüz kesinlikle bir ortam kokusu. Hayatınızda şekeri en net ifade edebileceğiniz parfüm. Şekerin kokusu mu olur? diyenler, oluyormuş diyecekler. PArfümün hissettirdiği; ir evdesiniz. Bir odada şekerin karamelizeden önceki kahverengi halinde yayılan kokunun vanilya ile karışımı hissederken, diğer odaya geçiyorsunuz ve o odada sadece çiçekler var; yan odadan geçerken kuvvetli olarak hissettiğiniz karamelin kokusu bu odada azalırken çiçeklerin kokusuna karışıyor ve diğer odaya geçiyorsunuz, orası da prtakal çiçekelri ile bezenmiş ve en son tüm kokulara bergamut ve acımsı portakal çok az kontrast vererek eşlik ediyor. Evet benim hissiyatım bu. En güçlü kokusu cinsiyetsiz ama eşlikçilerin yaydığı çiçekler feminen, son olarak duyduğumuz acımtıraklar maskülen olunca ortaya genel beğeniye açık diyemeyeceğim ama şekerli esanları beğenen, rochas, boss bottled, invictus, disel tatto kullananlar için en uç nokta Love.Bu şeker ve karamel farkedilirliği zirveye taşıyor, biber saldırganlaştırıyor, çiçekler yumuşatıyor, musk ve vanilya ise üzerinizden hiç çıkmayacakmış etkisini uyandırıyor. Dün de yazmıştım. Ankara çok yağmurluydu, üzerimde kaşe bir kaban, boğazımda kaşkolla girdiğim yeni pişen poğaça kokusunun sardığı fırının yanında çalışan usta parfümünüz çok güzel dedi. Sanırım o ortamı hayal eden herkes parfümün etkisi ve sınırlarını az çok anlamıştır.

Kimler kullanır; Biraz önce de ifade ettim. Şeker içerikli parfümleri sevenler çok beğenecek. Benim gibi şekerli sevmeyenleri bile etkilediğine göre biraz da bizim gruptan potansiyel alır. Ancak şekerden nefret eden, çok terleyen, çok yağlı tendekiler deneyecek parfüm bulamadıklarında tercih etsinler. YAnlız benim şekerli parfümlerde kendi tenimde hissettiğim ekşime ve parfümün ton değiştirmesi Love'da kesinlikle olmuyor. Bu da belki bu yüzden aslında şekerli seven ama tercih edemeyenler için alternatif bir parfüm olma yolunu açabilir. 17 yaş sonrası için çok çok uygun. 40'tan sonra ayda yılda bir kullanılacaksa olur ama vazgeçilmeyecek bir esans değil.İmza parfümü değil kesinlikle ama renkli, neşeli ve oldukça dışa dönük bir parfüm. Mesela okulun yılbaşı balosunda kullanmak için mükemmel. İlk buluşmanızda sinemada yanınızdaki kişi filme mi parfüme mi odaklanacağını bence bilemeyecek. Sürekli kullanılınca farkındalığı azalabilir ama ilkler için güzel bir parfüm. Tabi ki bu kadar şekerle gece ve kış kullanımına daha uygun. YAzın kullanılacaksa ve o gün bir ilk olacaksa:) Akşam serinliğini tercih edin:))

=eiskent=

2 yorum:

  1. Kilian parfümler gerçekten harika özellikle, back to love muhteşem.

    YanıtlaSil
  2. Daha önce kullandım tavsiye ederim

    aksaraynerede.blogspot.com

    YanıtlaSil