Bu Blogda Ara

18 Kasım 2016 Cuma

Chergui Serge Lutens Unisex






Marka: Chergui Serge Lutens Unisex
Ana nota: Tütün-Bal
Yaş aralığı: 25 yaş üstü
Renk: Koyu Sarı
Kalıcılık(1-10): 9
Farkedilirlik : 8
Fragrantica adresi: http://www.fragrantica.com/perfume/Serge-Lutens/Chergui-2762.html
Tahmini Fiyat: 400TL (50ml)
Blog :
Deneyim:

Bugün listenin yıldızı Chergui ile beraberim. Gelmesini heyacanla beklediğimiz ve prive serisinin parfümünü birkaç gündür deneme aşamasındayım ve bu denemeler ışığında irkaç yorum yapabilecek hale geldim. Mistik ve oryantal esansımız Chergui'ye başlıyoruz.

İçerik: PArfümmüzün notaları pipo tütünü, bal, iris, sandal ağacı, amber, musc, gül yine herod'da gördüğümü insence ve hay adı verilen benim ne olduğunu bilmediğim notalardan mütevellit. Genelde parfümler açılış temel ve dip notalara sahiptirler ve ilk anda aldığınız andaki esans ile sonlara doğru aldığınız esans değişir. Chergui'de bu tarz bir ayrım pek yok. İlk sıktığınız andaki esans 5 dk içinde 3 farklı kokuya dönüyor sonra tekrar baştan aynı etki ile kullanım boyunca sizi sarıyor. Yani Parfümümüz sürekli dönen kokusu ile klasik notalamalardan farklı hareket ediyor.

Ne hissettiriyor; Chergui daha çok tütsü tarzında bir esans. Amber dediğimizde yağlılaşan, musk dediğimizde kalıcılık katan iki notanın etkisi ile de oryantalist koku örneği olarak kişinin bedeni ile bütünleşiyor. Ancak parfümdeki bal ve sandal'ın yumuşatıcı etkisi bir önceki paragrafta belirttiğim 5 dakikalık geçişlerde yumuşak ton, iris ve tütün ise sert tonları oluşturuyor. Gül ve sanırım incense ise ortalarda dengeyi bulduruyor. Listeye giren Opus, Emir gibi arap mistizmi ve oryantalizmini temsil eden parfümlerden farklı olarak tam bir niş esans değil. Değişimler farklı parfümleri çağrıştırıp geri geldiğinden orta yaş kokusu olarak olgun gençlere ve dinamik ileri yaşlara da hitap ediyor. Yine niş kokulardaki seven sever sevmeyen vazgeçer diyemiyoruz çünki parfüm ağırmış derken hafifliiyor, haififmiş derken kalıcı mı yoksa dedirtiyor, oooo bu yağlı bir parfüm yoksa çevreden tepki mi alırım diye düşünürken, bir bakıyorsunuz Bvulgari man in black kadar orta tona düşüyor. İçe dönük bir parfüm olsa da tütsü kıvamı dışardan farkedilmeyi kolaylaştırıyor. Neşe verici bir parfüm değil ama karamsar da değil. Herşeyi değişken. FArkedilirlik yüksek.

Kimler kullanır? Az önce konuda geçti, skalası niş parfüme göre geniş. 25 yaş için adı da kokusu da ağır ama kendini olgun hisseden arkadaşları üzmeyecek. 45 yaş sonrası için daha imza parfümü olmaya aday esanslar var ama daha haif ton istiyorum diyen kullanabilir. Parfüm niş kategorsinde ama tomford ve amuage, killian gruplarından daha hafif , daha az burun zorlayan bir parfüm. Herod kullanana hafif gelir yorumları birkaç parfüm sevdalısı tarafından daa dile getirildi. Kullanacak olan parfümü gündüz gece kullanabilir. Mevsim olarak ise tabi ki musk ve amber ağırlığı daha soğuk dönemlere kaydırıyor. Çiçeksi esans semeyenler için iris, gül kısa süreli hayal kırıklıkları yaratabilir. Ancak dedğişkenlik ba ve tütünü devreye soktuğunda çiçek temalı olmayan bir parfüm kullandıklarını hemen hatırlatır. Herod, tobacco and vanilie, musc ravageur sanki bu parfümün içinden çıkmış gibiler. Chergui'yi 3'e bölseler 3 ayrı parfüm çıkarırlar beğenilecek ve farklı tonlarda. Resmi kıyafet kokusu. tişört için çok zorlamayın dediğimiz gibi olgun genç, sportif orta yaşlı. Yani en düşük polo yaka tarzı olur.

PArfüm konusunda bilinçliyim, az çok içindekilerden hangi gruba girdiğini anlarım diyenler için listenin yıldızı geldi.  Daha iyisi gelene kadar bu blogun yıldızı bence Chergui...


=eiskent=

3 yorum:

  1. Bayan parfum yorumlari neden yok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygı değer misafirimiz,
      Parfümleri yorumlayan arkadaşımız erkek olduğu için ve de parfüm yorumlayan kişiler kısıtlı olduğu için şu anda mümkün değil fakat gönüllü yorumlamak isteyen bayan arkadaşımız var ise her zaman yardımcı oluruz

      Sil
  2. Üstadım parfüm yorumları samimi ve bu konuda detaylı bilgili bir kişiye ait..eser atabay 'mı yapıyor yorumları??

    YanıtlaSil